Ramon van Engelenhoven

Ramon van Engelenhoven

Ramon van Engelenhoven (1995) begon op zesjarige leeftijd met pianospelen en studeert momenteel in de Master-opleiding bij Frank Peters en Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2017 zijn Bachelor-opleiding afsloot met een 10.

In 2012 won hij in het Concertgebouw te Amsterdam de eerste prijs bij het Internationaal Steinway Pianoconcours in de leeftijdscategorie 14 t/m 16 jaar. Hierna mocht hij Nederland vertegenwoordigen tijdens het Internationaal Steinway Festival 2012 in Hamburg, met als hoogtepunt een optreden aldaar in de Laeiszhalle. In 2013 won hij de eerste prijs in de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours in de categorie 15 t/m 19 jaar.

In 2015 won Ramon de Grand Finale van het Young Pianist Foundation Concours. Bovendien ontving hij daar als allereerste laureaat de ‘Grand Prix Youri Egorov’, een prijs die alleen wordt toegekend als de winnaar een talent is van internationale potentie. Dankzij deze prijs heeft hij in 2017 het vijfde pianoconcert van Prokofiev uitgevoerd met het Mariinsky orkest o.l.v. Valery Gergiev in Sint Petersburg.

Ramon treedt zeer regelmatig op in Nederland en heeft hij diverse recitals gegeven. Ook was hij meerdere keren live te horen op Radio 4, onder andere vanuit de Spiegelzaal in het Concertgebouw in Amsterdam. Op uitnodiging van het Prinses Christina Concours trad hij op in de Verenigde Staten, Canada, Griekenland en Italië, waaronder een concert bij Prinses Christina thuis. In 2016 soleerde hij bij de Real Filharmonía de Galicia in Santiago de Compostella en het Noord-Nederlands Orkest.