Lidy Blijdorp

Lidy Blijdorp

Lidy Blijdorp (1986) is een Nederlandse celliste. Ze begon haar studie bij Monique Bartels aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarna studeerde ze in Parijs aan het Conservatoire National Supérieur de Paris bij Michel Strauss waar ze in 2011 met de hoogste onderscheiding afgestudeerd (1ère Prix avec Félicitations). Momenteel rondt ze haar studie af aan de prestigieuze Koningin Elisabeth Muziek Kapel in Brussel bij Gary Hoffman.

Tevens ontving Lidy lessen van Anner Bijlsma, Dmitri Ferschtman en Richard Aaron. Ook won ze prijzen bij verschillende concoursen: Nationaal Cello Concours, Grachtenfestival Concours, Prinses Christina Concours en met haar strijkkwartet het Charles Hennen International Competition. Als solist speelde Lidy met verscheidene orkesten, waaronder het State Hermitage Orchestra, Orchestre de Chambre de Wallonie en het Liège Philharmonic Orchestra. In 2014 speelde Lidy met ons orkest het wereldberoemde celloconcert van Edward Elgar.

Lidy speelt op een Italiaanse cello (Turijn, laat 19de eeuw), die eerder door Anner Bijlsma is bespeeld, ter beschikking gesteld door het Nationaal Instrumenten Fonds.