Jeannette van Schaik

Jeannette van Schaik

Sopraan Jeannette van Schaik behaalde haar bachelor diploma cum laude aan het Conservatorium van Amsterdam. Momenteel is zij een member van de Dutch National Opera Academy (DNOA).

Jeannette vertolkte rollen als onder andere Donna Anna in Don Giovanni van Mozart, Contessa in Le Nozze di Figaro en 1e Dame in Die Zauberflöte, Dido in Purcell’s Dido & Aeneas en Click in Hanna Kulenty’s moderne opera The Mother of Black Winged Dreams. Als onderdeel van DNO Jong Talent maakte zij haar debuut bij De Nationale Opera als Madrigalist in Puccini’s Manon Lescaut. Afgelopen December maakte zij haar internationale rol debuut als Mimì in Puccini’s La Bohème in het Grand Théâtre de Luxembourg.

Haar concertrepertoire omvat onder andere de Petite Messe Solenelle van Rossini, de Krönungsmesse en het Requiem van Mozart, de Messiah van Händel, het Stabat Mater van Pergolesi, Ein Deutsches Requiem van Brahms en het Weihnachtsoratorium en de Johannes- en Matthäus Passion van J.S. Bach.

Tot haar toekomstige engagementen behoren de rol van Gretel in Humperdinck’s Hänsel und Gretel i.s.m. NJO Muziekzomer o.l.v. Antony Hermus, Anna in Verdi’s Nabucco in de Zaterdag Matinee van het Concertgebouw, de Vier letzte lieder van Richard Strauss en het Messa da Requiem van Verdi.

Jeannette heeft samengewerkt met regisseurs zoals Waut Koeken, Javier Lopéz Piñón, Andrea Breth, Zack Winokur, David Prins en Sybrand van der Werf en dirigenten zoals Paul Nadler, Clark Rundell, Kenneth Montgomery, Huba Hollóköi, Alexander Joel en Karel Deseure.

Masterclasses volgde zij onder andere bij Margreet Honig, Udo Reinemann, Liora Maurer, Lucy Arner, Joan Dornemann en Johan Simons. Zij werd geselecteerd om deel te nemen aan het prestigieuze Summer Opera Program van IVAI (International Vocal Arts Institute) in Tel Aviv, Israël. Tevens is Jeannette geselecteerd voor de finale rondes van het Internationaal Vocalisten Concours, September 2017 in ’s Hertogenbosch.

Jeannette wordt momenteel gecoacht door Ira Siff, Nathalie Doucet en Peter Nilsson.